Ilahduta veneilevää ystävää Trossi-joululahjalla

Varmista, ettei ystävän veneilykausi mene pipariksi. Trossi hinaa ystävän veneen pinteestä kotirantaan. Kääri pukinkonttiin huolettomampi veneilykausi ja hanki Trossi-lahjakortti osoitteesta meripelastus.fi/trossilahjaksi 

Täytä lomake ja maksa 80 euron Trossi-maksu verkkopankissa. Saat sähköpostiisi pdf-muotoisen lahjakortin, jonka voit joko tulostaa tai toimittaa sähköisesti lahjansaajalle. Halutessasi lähetämme lahjakortin puolestasi sähköpostitse. Lahjakortti on voimassa vuoden. Trossi-jäsenpalvelu takaa ystävälle maksuttoman veneen hinausavun kiireettömissäkin tilanteissa. Keskimääräinen hinaus ilman Trossia oli 306 €. Trossi-maksuilla ja lahjoituksilla pidämme yllä maamme vapaaehtoista meripelastustoimintaa.

Trossin suosio kasvaa 

Tänä veneilykautena vapaaehtoiset meripelastajat ovat rientäneet apuun 1961 kertaa ja auttaneet 3759 vesilläliikkujaa. Näistä kiireettömiä Trossi-tehtäviä on ollut 409. Trossi-tehtävien määrä on kasvanut 13 prosenttia edelliskauteen verrattuna. Kaikista Trossi-tehtävistä 35 prosenttia on tapahtunut Suomenlahden alueella, 23 prosenttia Vuoksen ja 22 prosenttia Saaristomeren alueella. Trossi-tehtäviä kertyi 14 % Päijänteelle ja 6 % Pohjanlahden alueelle. Eniten Trossi-avustustehtäviä on ollut Helsingin, Espoon, Porkkalan ja Porvoon meripelastusasemilla. Trossi-palvelunumero 0800 30 22 30 on soinut 60 prosenttia edelliskautta useammin ja Trossi-apin on löytänyt avukseen 9 200 veneilijää. Moni Trossi-jäsenten avunpyynnöistä tulikin sovelluksella, joka välitti samalla avuntarvitsijan sijainnin.

Kokeneillekin kippareille voi sattua ja tapahtua  

Vapaaehtoisten meripelastajien asiakkaista valtaosa on huviveneilijöitä. Useimmissa tapauksissa pulaan on jouduttu teknisen vian tai huollon laiminlyönnin vuoksi. Yleisiä ovat tilanteet, joissa polttoaine on loppunut tai veneen akku tyhjentynyt yön aikana mökkisaaren rannassa. Myös monen veneilijän merimiestaidoissa on ilmennyt puutteita: merimiestaidollinen virhe aiheutti tänä kesänä avuntarpeen kymmenesosassa tapauksista. Trossi tulee veneilijän avuksi – olipa syy haveriin mikä tahansa. Ota Trossi veneesi turvaksi ja veneile huolettomammin, ja anna veneilyiloa ystävällekin lahjaksi!  

Parhainta joulunaikaa ja turvallista uutta veneilykautta!

 

© 2017 Meripelastusseura.

Site by Unfair logo